image    Proiectul contribuie la obiectivul general POSDRU dezvoltand capital uman din 2 regiuni de dezvoltare (5 judete) prin evaluare, orientare in cariera, instruire. Creste competitivitatea potentialilor angajati vizand completarea lacunele educationale in raport cu cerintele pietei muncii prin dezvoltarea unor competente cheie comune mai multor ocupatii competente lingvistice, competente in utilizarea PC, competente specifice unor ocupatii cautate pe piata muncii locala, judeteana/regionala/nationala/europeana, creaza oportunitati noi acestor persoane pentru participarea pe piata muncii, creand flexibilitaea potentialilor lucratori de a actiona pentru integrare in munca. Proiectul contribuie la Ob gen Axa 6, facilitand integrarea pe piata muncii a 920 de personae apartinand grupurilor vulnerabile (persoane de etnie rroma, persoane cu dizabilitati, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului) din Regiunea Sud Vest Oltenia (judetele Gorj,Olt si Valcea) si Regiunea Sud Muntenia (judetele Dambovita si Arges). Proiectul contribuie la obiectivul operational al DMI 6.2: facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii, imbunatatind calitatea resurselor umane, prin evaluare, orientare in cariera, instruie si sprijin,asigurand sustenabilitatea pe termen lung.

Obiective specifice:

1. Cresterea capacitatii individuale pentru 920 persoane apartinand grupurilor vulnerabile,din care 420 de etnie rroma, 400 persoane cu dizabilitati si 100 tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului din Regiunea Sud Vest Oltenia (judetele Gorj,Olt si Valcea) si Regiunea Sud Muntenia (judetele Dambovita si Arges) prin oferirea de cunostinte de tip Know-what ( sa stii ce), know-why ( sa stii de ce), know- who ( sa stii cine) si know-how ( sa stii cum) reflectate in servicii integrate pentru o perioada de 18 luni.

2. Crestere nivelului de informare si motivare pentru ocupare prin servicii de consiliere in cariera si evaluare pentru 920 persoane apartinand grupurilor vulnerabile din Regiunea Sud Vest Oltenia (judetele Gorj, Olt si Valcea) si Regiunea Sud Muntenia (judetele Dambovita si Arges), din care 420 persoane de etnie rroma, 400 persoane cu dizabilitati si 100 tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, pentru o perioada de 17 luni.

3. Imbunatatirea nivelului de cunostinte, abilitati, deprinderi si de dezvoltare a competentelor generale si specifice pentru 120 persoane de etnie rroma, persoane cu dizabilitati, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului din doua regiuni de dezvoltare, Regiunea Sud Vest Oltenia (judetele Gorj,Olt si Valcea) si Regiunea Sud Muntenia (judetele Dambovita si Arges), prin formare in competente cheie comune mai multor ocupatii si competente lingvistice pentru o perioada de 16 luni.

4. Calificarea/recalificarea a 800 persoane de etnie rroma, persoane cu dizabilitati,tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului din doua regiuni de dezvoltare, Regiunea Sud Vest Oltenia (judetele Gorj,Olt si Valcea) si Regiunea Sud Muntenia (judetele Dambovita si Arges) in meserii cautate pe piata muncii locala/judeteana/regionala/nationala/europeana pentru o perioada de 16 luni.